Zadel pas service

Zadelcontroles

Wie verzorgd het?
Onze zadel pas service word verzorgd door We-Pe-Ge Harnachement service.
Onderstaand kunt u alles lezen over onze zadel passervice.
Binnen Powerhorse werken we ook op het gebied van harnachement veel samen zodat we niet steeds zelf “het wiel” hoeven uit te vinden. Het algemene deel over zadelpassen is dan ook deels overgenomen van “de Country Mill” in Nijkerk.

Wat kunnen we leveren?
Wij leveren diverse merken zadels. U kunt bij ons terecht voor veelzijdigheid, dressuur, spring, endurance en western zadels. In de winkel vindt u diverse leren en kunststof zadels in verschillende prijs klassen. Ook voor een bare pad of kinderzadeltje (platje) kunt u in de winkel terecht.
U kunt een pasafspraak aanvragen via het contact formulier van deze site. Meestal doen we op maandag onze planning zodat we de locaties op elkaar kunnen afstemmen. Een afspraak maken is wel vereist.
Wij adviseren u om bij de aanschaf van een zadel eerst even langs te komen in de winkel. Wij kunnen dan samen met u nagaan welke zadels het beste bij u en uw paard zouden passen. Hiermee voorkomt u dat we met een auto vol zadels aankomen maar geen hiervan geschikt blijkt ter zijn.

Algemeen
Hoe het werkt vertellen we u door middel van antwoord op veel gestelde vragen:

 Als ik nu een zadel aanschaf, hoe lang past dit dan?
Het aanmeten van een zadel is altijd een momentopname. Afhankelijk van de leeftijd van uw paard en de training die u doet kunnen we een inschatting maken van de pasvorm. Echter verandert uw paard van conditie, door te groeien, of door hormonale veranderingen (drachtigheid, het ruinen van een hengst) dan zal de pasvorm voor uw zadel ook veranderen. Ook als u uw paard anders gaat belasten, dan zal zijn bespiering veranderen. Een endurance paard dat gaat dressuren of andersom, zal een totaal andere conditie, dus pasvorm krijgen. Vaak zien we dat een paard na aanmeten van een goed passend zadel meer en intensiever word gebruikt/getraind waardoor deze binnen hele korte tijd qua bespiering veranderd. Dit kan dan direct gevolgen hebben voor de pasvorm.
 Wat is de beste leeftijd voor een paard om een zadel aan te meten?
De beste leeftijd doet er op zich niet zo veel toe. Op het moment dat je een paard rijdt, dient het zadel te passen. Of het paard nu 4 jaar of 21 jaar is, nooit rijden met een zadel dat niet past!
 Wanneer is mijn paard uitgegroeid?
Het paard zal qua skelet niet veel groter worden vanaf zijn 6e jaar. Zijn schofthoogte zal niet veel meer veranderen. Echter heeft dit op zich niet zoveel te maken met de pasvorm voor het zadel. Het belangrijkste is de pasvorm op de bespiering. Dit kan echter bij een paard van 18 jaar nog drastisch veranderen, dus de vlieger door te zeggen dat een zadel altijd zal passen als het paard is uitgegroeid gaat niet op.
 Kan ik mijn zadel bij jullie inruilen voor een ander zadel?
Wij nemen tweedehands zadels in, afhankelijk van het soort en de staat van het zadel. Dit doen wij alleen wanneer er een nieuw zadel wordt aangeschaft. Bij de aankoop van een tweedehands zadel nemen wij geen tweedehands zadels in.

Wat doen we?
Wij gaan voor het totaal plaatje van paard, zadel en berijder.
Als wij bij uw paard een zadel aanmeten, dan zullen wij eerst het paard lichamelijk beoordelen. We kijken o.a. naar de volgende punten:
 Gevoeligheid van de rug. Zowel de bespiering als de wervels.
 Stand van de hoeven
 Stand van de schouders
Tevens doen we een paar kleine testjes, zoals de ‘bellylift’ en we checken de triggerpoints van de heup. Ook zullen we kijken of zijn bespiering symmetrisch is. Mochten zich hierbij problemen voordoen dan is het aanmeten niet zinvol omdat het paard a. niet goed beweegt en b. na behandeling het aangemeten zadel waarschijnlijk niet goed zal passen. Wij stoppen dan de meting en adviseren u om eerst een fysio, osteopaat, of andere arts te raad plegen.
Alle resultaten en bevindingen qua paard en zadel houden we bij in een meetbriefje. Hiermee kunnen we later altijd de verschillen bekijken als we het paard weer eens nakijken.
Qua tijd moet U er wel rekening mee houden dat een zadelmeting 1 tot 2 uur in beslag kan nemen.

Voorwaarden:
Om u zo goed en efficiënt mogelijk van dienst te kunnen zijn, hanteren wij de volgende voorwaarden
Voorbereiding:
 Het paard dient zadelmak, werkbaar en sociaal te zijn.
 Omdat wij tijdens het meten graag het paard met het zadel “onder de man” zien lopen, is het van belang dat uw paard op het moment van de meting geen behandeling ondergaat bij een fysio, osteopaat, of andere arts. Ook dient het paard niet kreupel of ander zins afwijkend te zijn.
 Graag afmelden van een afspraak minimaal 24 uur van tevoren.
 Zorg bij een meting altijd voor rijkleding en veiligheidshelm. Ook een hoofdstel niet vergeten!

Zadelpasconsult:
We kijken het zadel na op gebreken en slijtage. Daarna wordt uw paard beoordeeld op zijn flexibiliteit en beweging. Vervolgens gaan we het zadel meten op het paard. U dient het paard voor te rijden in stap, draf en galop. U krijgt een advies over verbetering van en de mogelijkheden om uw zadel aan te passen. Opvullen/kleine reparaties, voorboom wissel e.d. doen wij zoveel mogelijk ter plekke.

De kosten
Bezoek aan huis met controle van paard en zadel in combinatie met berijder kost, binnen een straal van 25 km, € 60,00. Dit is inclusief de z.g.n. voorrijkosten maar exclusief eventuele vullingen, bomen en reparaties. Bij meer dan 25 km wordt dit vermeerderd met € 0,50 per kilometer.

Westernrijden.
Wij hebben in de winkel verschillende westernzadels op voorraad
O.a. diverse zadels van Busse.
Maar ook diverse andere merken en modellen zowel nieuw als gebruikt vind u in de winkel.
Natuurlijk hebben we ook de bijbehorende pads, bijpassende hoofdstelen, teugels, borsttuigen en zadeltassen.

Aangespannen rijden.
Naast zadels vind u in de winkel ook veel harnachement onderdelen, tuigen, hoofdstelen, zwepen, men schorten en nog veel meer voor het aangespannen rijden.

 

Enkel Engelse zadels.

Klik op foto voor gehele foto

Enkele western zadels

Klik op foto voor gehele foto